Trender idag

Dussin eller auktion?

Dussin eller auktion?

Du kanske är i full färd att förändra ditt hem eller att ta steget att lämna föräldrarnas bo för ett eget hem där du vill kombinera allt du länge drömt om? Trender kommer och går och kanske vill du ha något som känns nytt och modernt men inte tumma allt för mycket på kvalité.

Auktioner

Något som man ser alltmer är att människor satsar på att slå till och buda på auktioner för att få en mer originell touch i sitt hem och att konsten får allt större genomslagskraft. Den tar allt större plats i våra hem så om något, kan det vara värt att lägga en slant på ett konstverk som får bli ett statement i ditt hem. Det behöver inte kosta skjortan utan går att göra prisvärda fynd på mindre auktioner eller varför inte beställa ett print av en konstnär du är extra förtjust i? Att investera i något du kan se dig själv bära med dig genom livet är både ekonomiskt smartare och roligare än en dussinvara du så småningom tröttnar på.

På auktioner trängs det fullt av godbitar och med tur (och snabb knapptryckning) kan du få en vara och inredningsdetalj med mycket själ och hjärta bakom. Auktioner brukar pågå under begränsad tid men vissa auktionssajter erbjuder numera också onlinebutiker där du slipper adrenalinpåslag och svettiga handflator och kan i lugn och ro klicka hem just din vara.

Dussinvaror

Originellt i all ära men även dussinvaror fyller sin funktion. Vi har inte alla plånboken att fylla vårt hem med diverse konstverk och kanske inte heller tiden att leta efter just den där speciella prylen till vårt hem. Många butiker erbjuder billiga varor som dessutom speglar vår samtid och dess trender men också prylar som sticker ut från mängden. Satsa på detaljer: en snygg osthyvel till billigt pris, ett kaffemått som är roligare än det där gamla slitna i plast och snygga bomullshanddukar till köket t. ex?

Våga låta hemmet spegla dig!

Våga experimentera och ta ut svängarna, man är inte slav under trenderna utan hemmet ska främst vara en plats för en själv att trivas i och kunna dra sig undan för att finna ro. Inredning ska vara kreativt och locka till en skön må bra känsla och inte en hets över att hemmet inte är stylat som i senaste inredningsmagasinet. Enligt SvD från 2018 går vi mer och mer in för att skapa oss en mer personlig stil och att tänka mer hållbart och långsiktigt. Vi låter mer färger och mönster ta plats och byter ut de vita väggarna mot andra kulörer och vi sätter hållbarhetsaspekten allt högre när vi inreder våra hem. Ett exempel kan vara att människor blivit allt bättre på att plastbanta och tänka igenom köp istället för att hänge sig till impulsköp.

bard