Att tänka hållbart

Förändra ditt hem så billigt som möjligt


Den svenska befolkningen älskar att förändra i sina hem och många följer inredningstrenderna slaviskt. Invånarna i Sverige är i de flesta fall väldigt måna om att ha det fint och snyggt i hemmet och därför är även renoveringar vanligt förekommande. En renovering kan dock vara väldigt kostsam och möbler likaså, men det finns billiga och väldigt enkla sätt att gå tillväga om man vill ha det trendigt hemma, men plånboken inte riktigt tillåter.

Att ha ett stilfullt hem behöver alltså inte vara dyrt. Det gäller bara att du har en mängd med fantasi och att du naturligtvis har läst igenom våra utmärkta tips! De inredningstips som vi kommer att ge dig här passar för den som vill ändra mindre saker i sitt hem och kanske inte byta ut hela sitt parkettgolv eller slå ut en och annan vägg.

Liten peng – stor förändring

[b]1. Dekorplast[/b] – Har du aldrig hört talas om dekorplast tidigare har du verkligen gått miste om något riktigt fantastiskt. Dekorplast kommer i alla möjliga utseendet för att efterlikna allt från marmor, trä, mosaik, tegel och mycket mer. Plasten är självhäftande och tål väta, vilket betyder att du kan använda den för att förändra kakel eller ytor i ditt hem, t.ex. ändra färg på en bordsskiva, fräscha upp fönsterbrädor och mycket mer.

[b]2. Målarfärg[/b] – Hur långt kommer man inte med en burk målarfärg? Målarfärg kan köpas riktigt billigt och kan användas på allt från väggar till möbler. För bästa hållbarhet bör du välja en färg som är anpassad till underlaget.

[b]3. Tyger och textilier[/b] – Tyger kan göra en otrolig skillnad i ett hem och ger direkt en varm och hemtrevlig känsla. Använd dig av plädar för att få den slitna soffan att se fräsch ut igen eller släng en mysig filt på sängen för det där Instagram-intrycket. Glöm inte bort att ett par nya gardiner snabbt kan ändra hela atmosfären i ett rum. Vill du inte köpa nya kan du sy dina egna eller köpa begagnat.

[b]4. Second hand[/b] – Att handla saker och ting begagnat har aldrig varit mer trendigt. I en second hand butik kan du hitta allt från tyger, inredningsdetaljer, tavlor, speglar, möbler och mycket mer. Oroa dig inte för att sakerna ska vara gamla och förstörda, då de flesta butiker är mycket måna om att endast sälja inredning som är hel och fräsch. Skulle det dock vara så att du hittar en möbel som du fastnar för, men där utseendet inte är det bästa, kan du använda din målarfärg och dina plädar för att snygga till den igen.

[b]5. Städa![/b] – Ingenting fräschar upp ett hem så mycket som en riktig storstädning och i de flesta fall kostar denna punkt absolut ingenting. Släng saker som du inte vill ha kvar eller skänk bort dom. Fria ytor och bra förvarings-system får ditt hem att se mer ordningsamt ut.

bard