Att tänka hållbart

Förnya ditt hem utan överkonsumtion

Det kommer en tid när man helt enkelt tröttnar på det man har hemma. Och inte är väl det konstigt – vi vill ju förnya oss själva hela tiden, då är det klart att vi vill att våra hem ska hänga med! Här kommer vi att gå igenom lite saker som man kan tänka på om man vill renovera inredningen snyggt utan att falla in i en konsumtionsbubbla.

Förändra detaljerna så kommer resten med

Att köpa nya möbler är förstås ett effektivt sätt att skapa nykänsla i hemmet. Dock kan det bli väldigt dyrt att köpa stora möbler nytt stup i kvarten, och dessutom är det förstås inte alls bra för miljön att konstant konsumera. Därför kan det vara bra att fokusera på detaljerna, och till exempel byta ut din Ikea Ektorp klädsel till någon ny rolig färg, och sedan måla väggarna i en matchande kulör. Genom en sådan enkel förändring kommer ditt hem att se skinande nytt ut, utan att det har kostat en förmögenhet, och utan att naturen har fått lida av det.

Inredning som är snäll mot miljön

Vad vi konsumerar påverkar hur jorden mår och också hur den kommer att må långt framöver. Därför är det otroligt viktigt att vi ser över hur vi konsumerar och hur vi på bästa sätt kan återanvända de saker som vi redan har, utan att för den delen behöva kompromissa med vårt välmående och den där lyxiga känslan av nytt. Därför är det så bra att Bemz har tagit fram flera olika överdrag till Ikea-möbler, så att man enkelt kan få en ny känsla från samma gamla möbel. Ofta är det ju inte själva möbeln det är fel på, utan man har helt enkelt tröttnat på hur den ser ut. En sådan uppdatering är alltså både enkel och miljövänlig.

Inredning som är snäll mot plånboken

En annan aspekt av att inreda med nya saker är förstås att det blir dyrt i längden. Därför är det också bra att finna lite kreativa lösningar till hur hemmet kan uppdateras utan att man behöver lägga så mycket pengar på det. Rapporter visar att svenskar lägger allt mer pengar på inredning numera. Men du behöver inte hamna utanför inredningstrenden bara för att du inte har möjlighet att lägga tusentals kronor på hemmets design, utan det kan lika gärna göras via återanvändning av möbler. Lägg fokus på roliga detaljer såsom tavlor, kuddar, filtar och växter så kommer hemmet genast att se mycket mer livat ut. Det går också bra att möblera om så att rummen får en helt ny karaktär. Ett annat knep är att måla om väggarna. Oavsett vad du väljer att göra så finns det många knep för ett hållbart och ekonomiskt sätt att fixa den snyggaste inredningen.

bard