Att tänka hållbart

Så följer du inredningstrenderna 2021

Varje år ändras vad som är populärt att inreda med. Det kan handla om allt från vilken färg du ska ha på väggen till vilka möbler du ska ha och hur du ska dekorera. Det kan dock bli väldigt dyrt i längden om du ständigt ska ändra allt för att hänga med i trenderna. Istället bör du satsa på en bra och neutral grund som känns tidlös och stilsäker. Främst ska du satsa på ljusa färger på väggarna som kan matchas med vad som helst. När det gäller större möbler som soffor kan du klä om dem om du vill ha en annan färg eller måla om ett bord som behöver fräschas upp. Då kan du fokusera på att försöka hitta billigare detaljer som är lätta att byta ut. Om du går in på CDON har de i princip allt du behöver. Du kan dessutom hitta en CDON rabattkod som passar för det du vill köpa för att spara pengar och sedan enkelt byta ut ett par detaljer för att skapa en helt ny känsla i rummet.

Årets stora trend

Trenderna som blivit populära 2021 inspireras mycket av att vi alla suttit inne i våra hem mer än vanligt det senaste året som en följd av den pågående pandemin. De inredningstrender som blivit stora inspireras därför mest av naturen och en känsla av att vara utomlands. Du ska inreda mycket med naturliga färger såsom beiget, brunt och grått och gärna även mycket trä för att förstärka den naturliga känslan. En trend som blivit oerhört stor är medelhavstrenden som uppstått genom allas längtan efter att få resa igen. Till trenden hör mycket gult, både på väggar och på inredningsdetaljer. Grova ytor såsom tegel är mycket populärt tillsammans med runda, organiska former och skulpturer. Du ska helt enkelt försöka återskapa ett medelhavshem för att få en känsla av semester i ditt eget hem.

Hitta inspiration som passar dig

Det absolut viktigaste när det kommer till att inreda ditt hem är att du inreder det som du vill för att du ska känna dig bekväm och trivas. Om du känner för förnyelse och inte riktigt har någon inspiration kan du inspireras av årets färgtrender och inreda utefter dem. Då har du i alla fall något att gå efter när du ska välja ny inredning utan att det blir alltför smalt och bestämt. På så sätt blir du lite friare i att tänka hur du vill ha det. Om det känns för stort för dig att fokusera på en färg kan du hitta de mindre trenderna och satsa hårt på en av dem så att du får lite ny inredning utan att behöva ändra hela hemmet. Till exempel spegeltrenden som är populär nu. För att lyckas med den behöver du välja ut en vägg och sätta upp speglar i olika former och storlekar. Du behöver då inte tänka på att de ska passa in med resten av inredningen eftersom de kommer spegla vad som redan finns i rummet samtidigt som de gör att ditt hem ser ljusare och större ut. Oavsett vad du är ute efter kommer du garanterat hitta inspiration på internet om du bara söker runt lite och ger det tid. Tänk också på att du inte måste inreda efter pågående trender utan du gör vad du vill med ditt hem.

bard