Trender idag

Trender i dag

De trender som man ändå kan se idag, för trender är inte något vi kommer ifrån, är naturinslag i vårt hem. Vi vill ha vass på bordet, möbler i trämaterial och mer jordnära textilier. Några exempel på de material som ofta förekommer i olika magasin är bomull och lin. Vi vill inte längre ha fuskmaterial utan det ska vara äkta och man ska kunna handla sina nya gardiner med gott samvete.

Material i hemmet

Material blir allt viktigare vilket synts tydligt de senaste åren, alltifrån den industriella stilen till dagens mer mjuka inredning. Stora rymliga skåp i ett gediget träslag eller vitrinskåp står långt upp på många människors önskelista när de är ute och spanar efter pjäser till hemmet. Vi vill fylla våra hem med äkthet och t. ex textilier som är både miljövänliga men som även ger en behaglig känsla att röra vid.

I en gammal artikel från DN lyfter man fram hur textilier återigen gjort inträde i våra hem och de material vi helst söker efter.

På tillbakagång

Något som också är på tillbakagång är servisen men kanske inte just farmors även om den också kan vara aktuell än i dag, och då ofta i jordnära färger och stengods. Farmors servis är dock inte att förakta och kan hittas billigt på de flesta second hand butiker där de ofta finns i överflöd. När det gäller övrig inredning i köket är tallrikar som fyrkanter förpassade till 2000-talet och istället bjuder vi in runda och bubbliga former, men även det stilrena och avskalade är aktuellt. Att investera i klassiker är ett säkert kort för den som tvekar mellan att gå all in på antingen dagens porslin eller 1920-tals stilen.

Glas i mängder

Glas i mängder sammanfattar egentligen allt. I ett hem i dag blir glas aldrig omodernt utan vi dukar gärna fram något vackert om det så är till tisdagens köttfärssås med pasta eller helgens mer festliga tillfällen. Glas faller aldrig ifrån och det är väl värt att ha en uppsättning av vinglas, champagneglas, whiskyglas och vanliga dricksglas-ja kort och gott, ett glas för varje tillfälle som kan förhöja just den stunden.

Inredningstrender

Värt att minnas dock är att just du ska trivas i ditt hem och hitta din alldeles egna stil.

bard