Att tänka hållbart

Inredningstips till första bostaden

Att få till en personlig, snygg och trendig inredning är en konst, speciellt i ett första boende som inte sällan är av det mindre slaget. Men det finns bra knep att ta till för att höja stilfaktorn och få till en riktigt bra inredning i ditt första hem. Om du inte redan har hittat ditt första hem finns det bostadsrätter i Stockholm till salu. Det finns ett väldigt stort utbud av bostadsrätter i Stockholm, vilket gör att det finns ett hem för alla. När du letar efter ditt första hem kan du sortera bostadsrätter i Stockholm antingen efter pris, antal rum eller yta. Det kan göra det enklare att hitta bra objekt som du kan titta vidare på.

Tre olika ljuskällor i varje rum

När du har hittat ditt första hem är det dags att fundera över inredningen. För att göra ett hem trivsamt är belysningen väldigt viktig. Rätt belysning gör ett rum ombonat och trevligt. Om du har för lite belysning i ett rum är risken stor att det kommer att upplevas som mörkt och kalt. En regel som är bra att följa är att ha minst tre olika typer av belysning i ett rum. På en mindre yta är det svårare att få in bra belysning men det går. Exempelvis fungerar bordslampor, fönsterlampor, levande ljus och tavelbelysning perfekt.

Köp designklassiker

Oavsett storlek på bostaden är det många som gör misstaget att köpa en för liten matta till vardagsrummet. Det är mycket bättre med en för stor matta än en för liten. Tänk på att alla möbler ska få plats på mattan. En matta och andra textilier gör även vardagsrummet väldigt ombonat. För att få ett spännande hem är det en bra idé att blanda gammalt och nytt. Ett annat tips är att satsa på kvalitativa inredningsdetaljer redan från början. Om du köper designklassiker som alltid är trendiga är det något som du kan ha med dig genom hela livet. Det kommer både plånboken och miljön att tacka dig för.

Satsa på att visa upp din personlighet

För att ditt hem inte ska se ut som en inredningstidning ska du våga vara modig och verkligen visa upp din personlighet i inredningen. Ett tips är att satsa på några färgklickar eller en större detalj som drar blickarna till sig som exempelvis en större tavla. Växter är något annat som verkligen kan ge liv till inredningen och hemmet. Växter är dessutom billiga att köpa.

bard