Att tänka hållbart

Tips och råd

Att vara en medveten miljövän behöver inte vara svårt, inte heller att inreda sitt hem hållbart.

Saker du kan göra

Plastbanta

Att plastbanta är en vinst för såväl dig som miljön. Det enda som behövs är en eftermiddag där du går igenom vad som verkligen är nödvändigt i ditt hem och vad som skulle göra sig bättre på en återvinningscentral. Om det känns övermäktigt och kräver mycket tid, börja där det är som mest nödvändigt, i köket eller barnens rum.

Hållbar inredning

Det finns ett flertal företag som drar sitt strå till stacken och kommer med innovativa lösningar för att sänka deras, och din, miljöpåverkan. För att vara säker på att de saker du köper håller måttet ur miljösynpunkt krävs endast att google är din vän, på internet kan du hitta mycket information om vilka företag som är på den “gröna listan” – och vilka på den svarta.

Second Hand

Att handla inredningsdetaljer och möbler från exempelvissecond hand gör gott både för natur och plånbok. Du kan också hitta föremål som du blir relativt ensam med och som gör just ditt hem personligt. På sommaren blomstrar loppisar och det är väl värt att kolla in små gömda pärlor, de poppar upp lite överallt under just den årstiden; kan bli både nöje och beroende.

Auktioner

För den som söker dyrare föremål är auktioner att rekommendera, men även här kan man fynda och detta med gott samvete. På auktioner kan du hitta alltifrån glaskonst till mer exklusiva mattor och det enda som sätter gränsen är plånboken.

DIY

Att göra om möbler själv har minimal miljöpåverkan och du kan låta kreativiteten flöda eller kolla in olika sajter med DIY där det finns en uppsjö av idéer. Du kan få tips på hur du kan omvandla t. ex ett par bestick till något helt annat användbart eller vackert eller t. ex hur du själv målar om dina köksluckor.

bard