Trender idag

90-talet

2019 kan vi även se 90-talet göra entré i våra hem, det är färger som terracotta och gult, bord målade med svamp och detaljer som vi kopplar direkt till detta årtionde. Den som inte vill gå helt in på 90-tals stilen gör bäst i att investera i några klassiker som kan få förgylla hemmet. Överhuvudtaget är 90-talet väldigt närvarande 2019, både i inredning och i t. ex maträtter även om de moderniserats.

90-talets inredningssignum

Juicepressen, kobolt, och Ulrica Hydman Valien var högsta modet på 90-talet och det är värt att kolla i gömmorna efter någon av dessa dyrgripar för de är högaktuella i dag. Mer om trenderna på 90-talet kan läsas om i Sköna Hem där de avhandlas och ger nostalgitrippar.

Sammet

Sammet, detta kan ingen ha undgått att märka, har kommit tillbaka och blivit storsäljare i alla dess former. Alltifrån kuddar i soffan till snygga fotpallar att vila trötta fötter på. Om sammet är här för att stanna är dock något vi får se.

Beige

Beige blir en alltmer vanlig färg hemma och vi vill boa in oss i en varm och mjuk färg, borta är det sterila vita som i många år dominerat inredningsreportage, nu vill många ha det ombonat och naturnära i hemmet och då blir färgen beige det självklara valet. Färgen återkommer även starkt i kläder under 2019.

Gult

Gult i inredningsdetaljer, gult i textilier eller varför inte en gul soffa? I år sätter vi gult på kartan och inreder våra hem med denna glada färg som inte går att undgå. Under våren 2019 kommer butikerna fullkomligen explodera i gult! Antingen är man för eller emot, något mittemellan finns inte när det gäller denna färgstarka färg.

bard