Att tänka hållbart

Plastbanta!

Plastbanta ditt hem!

I våra hem trängs ofta grejer av plast och vill du göra en skillnad och undvika ämnen som varken är snälla för dig eller naturen gör du rätt i att plastbanta. Barn är särskilt utsatta för dessa ämnen och det har visat sig att många leksaker inte alls håller måttet och är rentav giftiga och kan skapa bl a allergier och hormonstörningar hos små barn.

Plast kan med fördel bytas ut mot mer levande material som trä men undvik då sällsynta träslag. Plasten sorterar du enkelt och lämnar på närmsta återvinningscentral. Att plastbanta är inte bara att göra sig av med plast utan också se till att den hamnar på rätt plats och kan tas omhand ordentligt.

För den som inte vet var den ska börja är köket och barnens rum de bästa ställen att ta itu med då den mesta av den problematiska plasten trängs i just dessa utrymmen. För tips och råd kan du kolla in på naturskyddsföreningens sida “plastbanta på rätt sätt” och få mer information om t. ex var du bör börja. Du kanske undrar över vilket ansvar det är rimligt att du som privatperson tar och vilken plast som är viktigast att rensa ut; naturskyddsföreningen hjälper dig att bena ut det.

bard