Att tänka hållbart

DIY

DIY som begrepp

DIY är ett begrepp som kom att bli högst aktuellt under 2000-talet och som syftar till att själv hitta nya användningsområden för saker man t. ex. tröttnat på. DIY kom att växa till en stor rörelse där återbruk och inredning ligger i fokus. DIY har hamnat lite i skymundan de senaste åren men är ett ypperligt bra alternativ för den som vill vara en miljövän men även kreativ och sätta sin alldeles egen prägel på hemmet.

Vad som krävs

Det enda som krävs är kreativitet och att vara hyfsat händig. För de som känner att de sviktar i sin kreativitet finns det många artiklar om DIY tillgängliga på internet och bildsökningssidor som exempelvis Pinterest där man kan hitta inspiration till sitt hem.

Möjligheterna är oändliga då det gäller DIY och att upptäcka eller återupptäcka denna typ av återbruk är både vinst för dig och hållbar inredning. För att komma i gång krävs inget annat än fantasi och tid, och skapandet kan bli beroendeframkallande. Det finns mycket att utforska och göra, varför inte klä om sin fåtölj i ett tyg man stoppat undan och inte vetat vad man ska ha det till, göra om sin tråkiga lampa eller ge ens trötta hallmöbel en makeover?

bard