Inredning genom tiderna

1960-talet

1960-talets inredning kom att bli väldigt starkt präglat av popkonst och op art, en form av abstrakt konst med mycket djärva inslag. Människor kom att bli alltmer engagerade i det som hände runtomkring i världen och detta kom att avspegla sig i konst och inredning. Man kan säga att 60-talet var en rebellisk tid inredningsmässigt där frihet var högt värderad.

Klassiker

Under 1960-talet skapades många klassiker och här i Norden kom framförallt Danmark att bli känd för både kvalité och nyskapande då det gällde möbler, porslin och målningar. Arne Jacobsen är ett namn de flesta känner till och fick sitt stora genombrott i design under 60-talet och kom att stå för en mängd klassiker och en stor kreativitet. Arne Jacobsen designade alltifrån lampor till klockor men även större möbler som stolar. I Dagens Nyheter skriver man om

mannen som fick blickarna att riktas mot det lilla landet i norden.

Plast och teak

Plast blandades med mörka träslag som teak och med inslag av djärva färger som rött och grönt. Borta var trenden med småblommigt utan det abstrakta dominerade i textilier, tavlor och pjäser och med det rebelliska närvarande har 60-talets stil förblivit aktuell och eftertraktad än i dag.

bard