Att tänka hållbart

Inredning för din van

Vanlife – att bo och leva i din omgjorda van eller husvagn – är en trend som växter allt mer globalt. Det här en artikel för dig som är nyfrälst eller bara smått nyfiken på att leva i din van. Här är artikeln om olika sätta att inreda din van.
Att bo i en van kräver ett kreativt sätt att tänka kring olika vardagliga lösningar, ett mindre behov att ha massa saker, och en möjlighet att acceptera att själva boendet inte har lika stort utrymme som ett hus. Däremot innebär vanlife för många en möjlighet till att bo var en vill. Att leva vanlife betyder för många att man kan resa runt och leva mer i naturen.

Innan du ens tänker på hur du ska inreda din van är det såklart viktigt att fundera vilken typ av bil du ska göra om till en rullande bostad. Ska du åka runt i mer urbana miljöer eller i rurala områden där du kommer att befinna dig långt bort från andra människor? Ska du ha massa utrustning med dig? Är det mer värt att ha en större van, eller en mindre som är smidigare att köra och kan ta dig till fler platser. Vill du ha en van som smälter in och där människor inte säkert vet att det är ett hem, eller en van som är pyntad och fixad och ser snygg ut men som människor förstår är ett rullande hem.

Vill du leva vanlife är det nästan ett måste att du tycker det är kul med utmaningen att inreda ett litet hem på ett så bra och konstruktivt sätt som möjligt. Det gäller även att ha en budget för de länder som du ska åka till. Ska du resa till ett land där det är väldigt varmt behöver du inte tänka lika mycket på isolering och värmeelement, vilket krävs om du reser till kallare breddgrader.

Det finns i dag massa fyndiga lösningar för inredning till din van. Till exempel finns det sängar som kan göras om till två eller en soffa med ett bord. Utvecklingsbara bord eller stolar som vecklas ut inne i bilen eller utanför. Det finns även tak som kan höjas upp. Flera företag har börjat att producera tillbehör och inredning för bilar och husvagnar. Det finns även flera internationella företag som ger billig frakt för leverans av produkter. För den som har lite större utrymme i sin bil finns även möjligheten att installera en köksdel med rinnande vatten och en del där en kan laga mat över gasspis. Vissa väljer till och med att installera en toalett. Det finns helt enkelt väldigt många olika innovativa lösningar för de som vill anta utmaningen att inreda sin van.

bard