Att tänka hållbart

Inred ditt semesterhem


Är du ägare av ett semesterhem, antingen i Sverige eller i ett annat land? Grattis, i så fall! Ett andra hem som associeras med ledighet och avkoppling (eller aktiviteter) är guld värt att ha. Allra skönast tycker många är att ha ett hus eller en lägenhet i ett soligt och varmt land, långt från den svenska vintern. Men, hur inreder man då en sådan bostad på bästa sätt? Vi ska titta på detta nedan.

Möjligheten till inredning varierar förstås beroende på bostadens storlek och planlösning, men i de allra flesta fall går det att kompromissa med lösningarna. Det man får ta ställning till är om man väntar sig gäster under den tid man själv bor där, eller inte. Anledningen är förstås att det kan innebära ett behov av flera sovplatser. Är du ägare av en bostad i ett skönt land får du naturligtvis räkna med att vänner, släkt och bekanta kommer vilja besöka dig! Är du nyfiken på ett sådant boende men inte tagit steget fullt ut kan du alltid hitta intressanta objekt hos https://www.mowido.se/, så besök deras webbplats och dröm dig bort.

Förbered därför ditt semesterhem för eventuella gäster genom att räkna in ett par sovplatser. Det behöver inte nödvändigtvis handla om ett separat gästrum om utrymmet inte finns, utan kan räcka med en bäddsoffa och en uppblåsbar madrass. Har du en kompakt bostad kan allrummet enkelt konverteras till en sovkammare genom att TV-soffan snabbt och enkelt görs om till en säng.

Gäster i all ära, men först och främst är det förstås viktigt att du själv trivs i din bostad. Var ska du då börja, om du står på ruta 1? Kanske är det en bra grund att se till vilka kulörer du vill ha i ditt hem. I ett varmare land, exempelvis i Sydeuropa där man har tillgång till ett härligt ljus dagtid, är det inte så nödvändigt att enbart hålla sig till vita väggar för att fånga ljuset. Här kan du med fördel använda lite härliga kulörer som du känner passar. Särskilt om du har ett stort ljusinsläpp med stora fönster, altandörrar och liknande kan du unna dig att ta ut svängarna lite extra – till och med lite mörkare kulörer på väggarna kan passa (något som skulle kännas dystert hos oss i Norden).

I det varma landet blir en balkong, terrass eller uteplats en central del eftersom utesäsongen är så lång. Här kan det därför vara idé att tänka till lite när du inreder dessa ytor, särskilt då du kommer spendera mycket tid här. Satsa på sköna sittgrupper, om du har plats, men glöm inte de ack så viktiga inredningsdetaljerna – exempelvis ljus, lyktor och liknande som förgyller platsen. Det är helheten som gör det slutliga resultatet.

bard